מחזור בקבוקי שתייה

 | עדכון אחרון: 29/12/2015 14:17
תאגיד המיחזור אלה
במושב שתי עמדות מחזור של תאגיד אל"ה (איסוף למען הסביבה) ואלה ממוקמות במקומות הבאים:
1. מרכז המיחזור הקטן הנמצא ברחבת החנייה של בריכת השחייה
2. מרכז המיחזור הגדול הממוקם במרכז המושב, בסמוך לעמדת שקילת המשאיות שליד הספרייה והצרכנייה
 
תאגיד המיחזור אל"ה פועל בתחום איסוף ומיחזור מיכלי הפיקדון משנת 2001. התאגיד פועל ללא מטרת רווח כדי לקדם את מיחזור מיכלי המשקה במדינת ישראל ולספק שירותים ליצרנים וליבואנים כדי לסייע להם לקיים את החובות החלות עליהם במסגרת חוק הפיקדון.
 
תאגיד מיחזור אל"ה, בבעלותם של יצרני המשקאות בישראל פועל במטרה –
לאסוף מיכלי משקה חייב בפיקדון בנפח עד ליטר וחצי והבאתם למיחזור.
לספק אמצעים לאיסוף בקבוקי פלסטיק משפחתיים (בנפח של ליטר וחצי ומעלה) באמצעות הצבת מתקני מיחזור בתאום עם הרשויות המקומיות (פינוי הבקבוקים ממתקני המיחזור והבאתם למיחזור מתבצע ע"י הרשויות המקומיות באמצעות קבלני משנה).
במקביל ובכל העת פועל התאגיד לחינוך, הסברה והטמעה בנושאי מיחזור בקרב האזרחים בכלל ובקרב תלמידי מוסדות החינוך השונים בארץ בפרט (בתי ספר, גנים, ישיבות מכללות ועוד), כל זאת במטרה למקסם את המיחזור ולהעצים את המודעות לחשיבותו.
 
תאגיד המיחזור אוסף ביום כ-2 מיליון מיכלי משקה החייבים בפיקדון, האיסוף מתבצע באמצעות צי משאיות מכל חלקי הארץ, המיכלים מועברים לאחד משני מרכזי העיבוד של התאגיד ועוברים תהליך הכנה לקראת העברתם למפעלי המיחזור (פלסטיק, זכוכית, ברזל ואלומיניום) כחומר גלם לתעשייה.
 
מהו מיחזור?
המיחזור הוא תהליך של הפרדת חומרים מזרם הפסולת ושימוש חוזר בהם, כחומרי גלם או ליצירת מוצרים חדשים. למיחזור חשיבות כלכלית ואקולוגית, הוא חוסך בחומרי גלם חדשים המופקים ממשאבי הטבע ומצמצם את כמויות הפסולת.
 
חשיבות המיחזור
המשבר הסביבתי פוגע באיכות החיים, ברווחת האדם, בבריאותו ומסכן את מערכות תומכות חיים, שבהן תלויה גם החברה האנושית. המשבר הסביבתי הוא יותר מאשר בעיה סביבתית (אקולוגית) וטכנולוגית אלא, מקורו חברתי והתנהגותי.
 
לכן, יש להציב פתרונות בני קיימא, שאחד מהם הוא המיחזור. (גישת פיתוח בר קיימא מושתתת על ההבנה שאיכות סביבה, חברה וכלכלה שלובות זו בזו, ולכן עיצוב פתרונות ארוכי טווח מצריך התמודדות המשלבת כל אחד מהמרכיבים הללו).
 
תהליך המיחזור
הפלסטיק, הזכוכית והמתכת הם תוצרים של משאבי הטבע- לדוגמא, הפלסטיק הוא תוצר של נפט גולמי, הפחיות הם תוצר של מתכות וכו'. בהיות חומרים אלו בלתי מתכלים, פירוקם אורך מאות שנים ומזהם את הקרקע. הדרך היעילה ביותר להתמודד עם המפגע היא למחזרם.
 
אחד התחומים היותר מתקדמים בישראל בענף המיחזור, הוא מיחזור מיכלי המשקה- בקבוקי פלסטיק, זכוכית ופחיות.
 
תהליך המיחזור מתחיל בהפרדת מיכלי המשקה מזרם האשפה ואיסופם. פעולה שמבוצעת כיום ביותר ויותר בתי אב בישראל, בי"ס, מוסדות וארגונים בכל רחבי הארץ.
 
מיכלי המשקה תחת חוק הפיקדון מועברים באמצעות משאיות תאגיד המיחזור למרכזי העיבוד של התאגיד, שם הם עוברים תהליך של פריקה, סליקה ומיון והכנה לקראת העברתם לתעשיית המיחזור. בקבוקי המשקה המשפחתיים (ללא הפיקדון) נאספים באמצעות חברות איסוף פרטיות שזכו במכרזי הרשויות המקומיות ומועברים ישירות לתעשיית המחיזור.
 

מיחזור בקבוקי פלסטיק

מיחזור בקבוקי פלסטיק
בקבוקי הפלסטיק (תחת חוק הפיקדון) עוברים דחיסה בשני מרכזי העיבוד של תאגיד המיחזור- אל"ה ומועברים כחומר גלם לתעשיית מיחזור הפלסטיק. במקביל מגיעים לתעשיית מיחזור הפלסטיק גם בקבוקי הפלסטיק המשפחתיים (ללא פיקדון) מחברות האיסוף העובדות עם הרשויות המקומיות מכל רחבי הארץ. בתעשיית מיחזור הפלסטיק מתבצעים תהליכים לעיבוד החומר מחדש. התהליכים כוללים מיון סוגי הפלסטיק לצבעים, שטיפה וגריסה. מהפלסטיק יוצרים פריטים חדשים, לדוגמא: סלסילות פירות, תבניות ביצים, בדי פליז- טקסטיל, ריהוט גן ומוצרים נוספים. השימוש בפלסטיק ממוחזר מונע שימוש בנפט גולמי.
 
 

מיחזור בקבוקי זכוכית

מיחזור בקבוקי זכוכית
בקבוקי הזכוכית נאספים למרכז העיבוד של תאגיד המיחזור- אל"ה, עוברים מיון מוקפד לצבעים (חום, שקוף וירוק). הזכוכית הממויינת מועברת למפעל מיחזור לזכוכית כחומר גלם. חומר זה בשילוב חומרים נוספים משמש ליצירת צנצנות ובקבוקי זכוכית חדשים.מיחזור הזכוכית מונע כריית חול.
מיחזור פחיות
מיחזור פחיות משקה
פחיות המשקה נאספות למרכזי העיבוד של תאגיד המיחזור וממויינות לפי סוג החומר – ברזל ואלומיניום (לרוב משקאות אנרגיה).
הפחיות נדחסות לקוביות ומועברות לתעשיית המיחזור השונות. קוביות הברזל הדחוס מועברות כחומר גלם למפעל מיחזור, שם בתהליך התכה עם חומרים נוספים יוצרים מטילי פלדה מהם יוצרים גדרות.
 
 
 

תהליך מחזור מיכלי משקה

בית לחם הגלילית

טל: 04-9831357, פקס: , דוא"ל: mazkirut@blh.org.il
מואז עמק יזרעאל | צרו קשר

הוקם ע"י MeyData - אתרים קהילתיים